פרוייקט השו"ת בר אילן

7 מיליון מילים ועשרות אלפי לומדים: הכל על מהפכת פרויקט השו"ת בר-אילן

פרויקט השו"ת בר-אילן מהווה את הבשורה החדשנית והחשובה ביותר בעולם לימוד התורה •  מאגר התלמוד המוקלד הגדול בעולם, מנגיש מושגים מורכבים, מאתר בקלות את מקורות המפרשים ומספק מידע עצום בהיקפו, לרבות ספרים נדירים אותם לא נמצא ב'אוצר הספרים' של הישיבה. כל זה במחיר שווה לכל נפש  • איך כל זה קשור למדרש על נבוכדנצר שהובא לפני הגר"ח קנייבסקי? על כך בכתבה שלפניכם

פרוייקט השו"ת בר אילן

פרויקט השו"ת בר-אילן, ממשיך לכבוש את עולם התורה כשהוא חולש על כלל המגזרים השונים, אשר נהנים מהפיתוח החדשני, המעניק דרך פשוטה לגשת אל אלפי מקורות מידע תורניים.

בואו נערוך היכרות מסודרת…

המאגר המוקלד הגדול בעולם

פרויקט השו"ת בר-אילן, או בשמו העממי השגור בפי בחורי הישיבות – 'בר-אילן', הינו מאגר אלקטרוני מוקלד של ספרים תורניים, הגדול מסוגו בעולם. הפרויקט הוקם לפני כ-60 שנה, כאשר הספר הראשון שהוכנס למאגר היה שו"ת הריב"ש שהיה מגדולי הראשונים ואחריו הוכנסו ספרי שו"ת רבים.

במרוצת השנים נוספו עוד ועוד ספרים עד שהפרויקט הפך למאגר עצום עם עשרות אלפי ספרים תורניים מכל מקצועות התורה, לרבות ספרים מדפוסים ישנים ונדירים שהיו משובשים לקריאה, ועתה ניתן לקרוא בהם בבהירות לאחר תיקונים והגהה.

בנוסף לכך, על כל ספר וספר הנמצא במאגר ישנה ביוגרפיה על מחבר הספר, כולל ביוגרפיה של תנאים ואמוראים.

 

כיום בפרויקט השו"ת יש כ-700 מיליון מילים וכ-600 אלף קישורים בין המקורות ולמעלה מ-150 אלף שאלות ותשובות בכל תחומי ההלכה!

הפעלה פשוטה וחכמה

 

אחד הקשיים העומדים בפני המשתמש המצוי בבואו לחפש חומר על נושא כלשהו, הוא ניסוח קולע של השאילתה שיוביל אותו לנושא המבוקש.

לצורך כך, פיתח פרוייקט השו"ת מנגנון חיפוש מתקדם  המאתר בצורה ממוקדת ופרקטית את כל המידע בנושא בו אתם מתעניינים על פי ניסוחו החופשי של המשתמש.

כך למשל, משתמש המקליד: "דייר הגר בקומת קרקע האם חייב להשתתף בהוצאות המעלית?",

המערכת תספק לו את כל מקורות המידע הקשורים לנושא הספציפי הזה בלבד, כאשר כל התהליך מתבצע תוך שניות בודדות.

כמו כן ניתן לחפש במערכת שורש מילה /ארמי עברי/ ראשי תיבות, ועוד.

בעניין זה, מסופר כי פעם שאל מישהו את ר' חיים, האם נכון שגובהו של נבוכדנצר היה טפח, ר' חיים אישר שאכן נכון הדבר. אחד מהנוכחים במקום פנה למנהל פרויקט השו"ת דאז וביקש למצוא את המקור של המדרש. אחר חיפוש מורחב שכלל גם מילון ארמי/עברי, התברר שבארמית טפח = "פושכא" או פושכי" ואכן נמצא המקור של המדרש בילקוט שמעוני.

למי מיועדת המערכת?

פרויקט השו"ת מיועד לכל יהודי, מהארץ ומהעולם. שעתיד התורה והיידישקייט חשוב לו ולדורות הבאים אחריו.

מנהלי הפרויקט משתפים כי פנה אליהם דרך המייל יהודי מאיראן שהתעניין איך אפשר לקבל את הפרויקט ולאחר מאמצים אכן הגיע הפרויקט עד לאיראן בדרך לא דרך ע"י קרובי משפחה מניו יורק.

 

כמו כן, הפרויקט משמש כעזר רב להכנת שיעורי בית וכתיבה על נושאים תורניים, כאשר הדבר הופך להיות קל, נהיר ופשוט.

 

כיום משתמשים בפרויקט השו"ת, ענקי התורה וראשי ישיבות, מכלל החוגים. רמי"ם, משיבים ואברכים, וכן רבים מכלל הציבור המעוניין במשהו 'מעבר' בלימוד שלהם ובלימוד עם ילדיהם. ובנקודה הזו כדאי הרחיב: בפרויקט השו"ת קיימת פונקציה הנקראת 'מושגים תלמודיים' ובה כ-5000 מושגים תלמודיים מוסברים בעברית פשוטה ומונגשת.

למשל: בתי ערי חומה = בתים בארץ ישראל הבנויים בתוך ערים המוקפות חומה מימות יהושע בן נון.

כיום מוצע הפרויקט במחיר השווה לכל נפש. כך שבאפשרותו של כל יהודי ויהודי ליהנות ממאגר תלמודי בלתי נדלה, להעצים את הידע התורני שלו ולהפוך כך את ביתו לבית יהודי אמיתי

למימוש מבצעי חודש הספר: